Az „LMBTQ-propaganda” betiltásáról szavaztak az orosz parlament alsóházában

  • Narancs.hu/MTI
  • 2022. november 24.

Külpol

A rendelkezés kísértetiesen emlékeztet a magyar Parlamentben 2021 nyarán elfogadott „homofóbtörvényre”.

Egyhangúlag megszavazott az orosz parlament alsóháza csütörtökön egy törvénycsomagot, amely mind a fiatalkorúak, mind a felnőttek körében megtiltja az LMBT, a pedofília és a nemi átalakítás „propagandáját” Oroszországban – írja az MTI. A szabályozás a reklámokra, a könyvekre, a filmekre és az audiovizuális szolgáltatásokra vonatkozik.

A törvények hatályba lépését követően tilos lesz olyan filmeket bemutatni, amelyek a „nem hagyományos” szexuális kapcsolatokat és preferenciákat, valamint a nemi átalakítást népszerűsítik. Emellett tilos lesz ilyen tartalmú árukat forgalmazni, beleértve a külföldi eredetűeket is. A törvény megsértése súlyos pénzbírsággal jár majd. A magánszemélyeknek például 400 ezer rubelig (2,6 millió forint), a jogi személyeknek pedig ötmillió rubelig (32,7 millió forint) terjedő büntetést kell majd fizetniük az „LMBT-propagandáért”. A külföldiek 15 napos adminisztratív letartóztatásra vagy kitoloncolásra is ítélhetők.

Az orosz szabályozás szövege éppúgy mossa össze a szexuális kisebbségek nemi preferenciáit a pedofíliával, ahogy a magyar kormány és holdudvari médiája.

Az orosz törvény szerint aki „nem hagyományos” szexuális kapcsolatokról és preferenciákról terjeszt információt fiatalkorúak körében, illetve ha a nemváltoztatás szándékát kelti bennük, magánszemélyek 200 ezer rubelig (1,3 millió forint), a jogi személyek pedig 4 millió rubelig (26 millió forint) terjedő büntetést kell fizetniük. Betartását az orosz médiahatóség (Roszkomnadzor) ellenőrzi, de a törvényjavaslatot még el kell fogadnia az orosz parlament felsőházának, és Putyinnak is alá kell írnia, mielőtt hatályba lépne.

 

A magyar kormány által "gyerekvédelminek" nevezett homofób törvényről, illetve annak hatásairól ebben a cikkben írtunk bővebben.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk