Az Európai Parlament is betiltja a TikTok használatát

  • narancs.hu
  • 2023. március 1.

Külpol

Az EP "kiberbiztonsági aggályok" miatt tiltja munkavállalóinak, hogy hivatali eszközeikre töltsék le a kínai alkalmazást.

Az Európai Tanács és az Európai Bizottság múlt csütörtöki döntése után az Európai Parlament (EP) is megtiltja alkalmazottainak, hogy a kínai ByteDance tulajdonában lévő TikTok alkalmazást letölthessék hivatali gépeikre – írja az MTI.

Roberta Metsola EP-elnök és Alessandro Chiocchetti, az EP elnöki irodájának kabinetfőnök-helyettese döntése alapján az EP dolgozóinak március 20-tól tilos a TikTok használata a hivatali számítógépeken, tableteken és mobiltelefonokon. Az EP a képviselők és munkatársaik számára is erősen javasolja, hogy magáneszközeikről is töröljék az alkalmazást.

Mindezt azzal indokolják, hogy a kínai kézben lévő közösségi médiafelülettel szemben kiberbiztonsági aggályaik adódtak, és tartanak a külső szereplők általi adatgyűjtéstől.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk