Az izraeli hadsereg szerint elpusztították a Hamász infrastruktúráját Gáza északi részén

  • narancs.hu
  • 2024. január 7.

Külpol

A offenzíva elől a civilek nagy része délre menekült, így az ottani támadások humanitárius katasztrófába torkollhatnak.

Az izraeli hadsereg sikeresen elpusztította a Hamász terrorszervezet katonai infrastruktúráját Gáza északi részén, ezért a déli offenzívára tudnak majd összpontosítani. Daniel Hagari, az IDF szóvivője szerint még lehet harcokra számítani északon, mert lehetnek fegyveresek a térségben, igaz,

a Hamász szervezett formában már nincs jelen a térségben

– írja a Guardian nyomán a 444.hu. Hagari szerint északon 8000 ezer Hamász harcost ölt meg a hadsereg, bár erre az AP beszámolója szerint bizonyítékkal nem szolgált.

Az északi bombázások és szárazföldi offenzíva elől a lakosság nagy része Gáza déli részére menekült, éppen ezért az IDF déli offenzívája könnyen humanitárius katasztrófába torkollhat. Hagari viszont azt ígéri, hogy az IDF délen máshogyan harcol, mint északon, ahol a bombázások és a szárazföldi harcok egész városrészeket romboltak le. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

A MÁV finanszírozza az elavult iparvágány karbantartását a kínai cég számára

Vácon a gödi Samsung SDI-nak is dolgozó kínai hatterű CECZ cégcsoport az év elején jelentette be, hogy szeretné, ha a város déli részén lévő, mintegy húsz éve nem használt iparvágányt újra üzembe helyeznék. Úgy tűnik, kérése meghallgatásra talált: a munkálatok megelőzték a kormányhivatal és az önkormányzat közös bejárását. A karbantartás költségét a MÁV állja.