Izraeli rakétatámadásban újabb két újságíró halt meg Gázában

  • Narancs.hu
  • 2024. január 7.

Külpol

Október 7-e óta legalább 77 médiamunkást öltek meg a térségben.

Hamza Wael Dahdouh, az Al Jazeera újságírója és Mustafa Thuria, az AFP videós munkatársa egy autóban utaztak, amikor egy izraeli rakéta eltalálta azt. Az eset a Gázai övezet déli részén, Rafah és Khan Júnisz között történt – írja a Guardian nyomán a 444.hu.

Hamza Wael Dahdouh édesapja, Wael Al-Dahdouh az Al Jazeera gázai irodavezetője.

Ő maga is megsérült nemrég egy rakétatámadás során. Feleségét és két másik gyermekét pedig még a háború első heteiben vesztette el szintén egy izraeli csapás során.

A New York-i székhelyű Committee to Protect Journalists szerint október 7. és december 31. között legalább 77 újságírót és médiamunkást öltek meg a térségben. Emlékezetes eset volt, amikor a libanoni határnál egy izraeli tankkal lőttek békésen dolgozó operatőrök és fotósok közé.

A ma reggel a Gázai övezet déli részén fekvő Khan Júnis városára mért csapásoknak jelentős civil áldozatai is voltak. A Nasszer kórház egészségügyi tisztviselői azt mondták, a város házaira mért izraeli csapások 50 ember halálát okozták. A gázai egészségügyi minisztériumnak nevezett szervezt pedig azt állítja, 113 palesztin meghalt és 250 másik megsebesült az elmúlt 24 órában. Ezzel a gázai halálos áldozatok száma október 7. óta 22 835-re emelkedett, a sebesültek száma pedig 58 416-ra – tette hozzá a közlemény.

A nyitóképen Wael Al-Dahdou, az Al Jazeera irodavezetője halott fia, a szintén újságíró Hamza Wael Dahdouh kezét fogja, miközben megözvegyült menyét vígasztalja. Fotó: AFP

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk