Hackertámadás érte Bejrút repülőterét, a kijelzőkön a Hezbollah elleni üzenetek jelentek meg

Külpol

A szervezet vezetőjének, Haszan Naszrallahnak is üzentek.

Hackertámadás érte a bejrúti Rafík Haríri nemzetközi repülőteret vasárnap, az indulásokat és érkezéseket mutató kijelzőkön a Hezbollah libanoni síita milícia elleni üzenetek jelentek meg – közölte vasárnap Valíd Nasszer ügyvivő turisztikai miniszter, akit az NNA helyi hírügynökség idézett. A csomagkiadás is akadozott ideiglenesen.

A megjelenített üzenetek a Hezbollah, illetve a szervezet vezetője, Haszan Naszrallah ellen irányultak. A síita milícia a gázai övezeti háború kitörése óta többször is összecsapott az izraeli hadsereggel.

Haszan Naszrallah, védelmezők nélkül maradsz, ha Libanon belekeveredik a háborúba"

– ez volt olvasható az egyik üzenetben, amely azzal folytatódott, hogy

a Hezbollah fogja viselni a felelősséget. "Senki nevében sem harcolunk"

– tették hozzá a hackerek. Egyelőre senki sem jelentkezett a kibertámadás elkövetőjeként.

A biztonsági erők jelenleg egy vészhelyzeti terven dolgoznak a repülőtér rendes működésének biztosítása érdekében. A hatóságok vizsgálatot indítottak az ügyben.

A térségben egyre nagyobb aggályokkal tekintenek arra, hogy a Hezbollah és az izraeli hadsereg konfrontációja elmérgesedhet a zsidó állam és Libanon határán. A helyzet különösen azt követően éleződött ki, hogy feltételezhetően Izrael január 2-án Bejrút egyik déli elővárosában dróntámadásban megölte Száleh Arúrit, a radikális iszlamista Hamász második legmagasabb rangú vezetőjét, ám ezt az Egyesült Államok később cáfolta, miszerint nincs rá bizonyíték.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk