Az izraeli hadsereg rajtaütést hajtott végre Gáza északi részén

  • narancs.hu
  • 2023. október 26.

Külpol

A harc következő szakaszainak előkészítéseként.

Az Izraeli Védelmi Erők (IDF) közlése szerint

éjszaka Gáza északi részén "célzott rajtaütés" hajtottak végre tankokkal "a harc következő szakaszainak előkészítéseként".

– írja a BBC. A Times of Izrael szerint gyalogsági erőket is bevetettek. Közlésük szerint "több terrorista sejtre, infrastruktúrára és páncéltörő rakéták indítóállására mértek csapást". Hozzátették, hogy a katonák azóta elhagyták a területet és visszatértek Izraelbe.

Benjamin Netanjahu korábban tévés beszédében azt mondta, az IDF szárazföldi invázióra készül. Izrael egy héttel korábban felszólította Gáza lakosságát, hogy saját biztonságuk érdekében hagyják el a várost.

Az ENSZ szerint Gázában már sehol sincs biztonság.

A friss közlések szerint az izraeli légierő éjjel tovább bombázta az iszlamisták katonai célpontjait.

A Gázai övezet egészségügyi intézményei arról számoltak be, hogy szerda este több tucat ember halt meg, és sokan a romok alatt rekedtek az izraeli légicsapásokban az övezet déli részén fekvő Hán-Júniszban és az északon található Gázavárosban.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk