Berlusconi kórházba került

  • Narancs.hu/MTI
  • 2023. április 5.

Külpol

Szóvivője nem erősítette meg azokat az értesüléseket, amelyek szerint a volt olasz kormányfő intenzív osztályon lenne.

Kórházba került Silvio Berlusconi korábbi olasz kormányfő – közölte a politikus szóvivője szerdán.

Paolo Emilio Russo elmondta, a 86 éves politikust a milánói Szent Rafael kórházban ápolják, ahol rendszeresen kap kezelést. További részleteket nem árult el, így azokat a sajtóértesüléseket sem erősítette meg, hogy a politikus intenzív osztályon lenne. 

A kormányerők és az ellenzék politikusai is minél előbbi jobbulást kívántak Silvio Berlusconinak. Berlusconi a múlt héten is a kórházban töltött pár napot kivizsgálás céljából. A veterán politikus 2016-ban szívműtéten esett át, azóta több alkalommal feküdt be a milánói kórházba.

A vállalkozó, médiamágnás Berlusconi 1994-ben lépett a politikai színtérre a Hajrá, Olaszország! nevű párttal, mellyel még abban az évben választásokat nyert. Silvio Berlusconi háromszor volt Olaszország miniszterelnöke: 1994-től 1995-ig, 2001-től 2006-ig és 2008-tól 2011-ig.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk