Biden félrehallott kérdés miatt magyarázkodhat

  • narancs.hu
  • 2023. október 21.

Külpol

Ezek szerint szó sincs róla, hogy váratná még az izraeli katonákat az invázióval.

Az Andrews légibázisról indult el az Air Force One fedélzetén Delaware-be Joe Biden, aki felszálláskor válaszolt az újságírók kérdéseire. Ezek közül az egyik az volt, hogy szerinte nem kellene-e  elhalasztania Izraelnek a szárazföldi inváziót addig, amíg még több túsz szabadulhat ki Gázából. Az elnök erre azt felelte, hogy „de”, úgyhogy az újságok meg is írták, hogy az elnök szerint is várniuk kéne még az izraeli katonáknak – írja a Guardian.

Mint kiderült, az egész csak azért történt, mert Biden félrehallott:

a Fehér Ház kommunikációs igazgatója, Ben LaBolt szerint Biden azt hitte, azt kérdezi a riporter felé kiabálva, „szeretné, ha több túszt engednének szabadon?” Tehát Biden nem akart elhalasztani semmit.

A kérdés azért merült fel, mert a Hamász nemrég elengedett két amerikai állampolgárt, egy nőt és a lányát. A túszok elengedésének tárgyalása katari segítséggel történt, Egyiptom felé távozhattak.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk