Szlovénia visszaállítja az ellenőrzést a magyar határon

  • MTI/narancs.hu
  • 2023. október 21.

Külpol

Az ideiglenes rendezlkezést éjféltől léptették életbe, érinti a szlovén-horvát határt is.

Éjféltől életbe lépett a szlovén határellenőrzés a magyar és a horvát határon, ami legalább tíz napig tart, írja az MTI.

Tizennégy ellenőrzőpontot csináltak, a magyar határon kettőt, a horváton meg tizenkettőt. Az uniós állampolgárok továbbra is minden határátkelőhelyet használhatnak, a harmadik országok állampolgárai viszont kizárólag ezen a tizennégy ponton léphetik át a határt.

„Látjuk, mi történt Franciaországban és Belgiumban. Szlovénia sem kivétel”

– mondta a döntés hátteréről Boštjan Poklukar szlovén belügyminiszter.

Poklukar valószínűleg arra gondolt, hogy a héten két svéd futballszurkolót lőtt le egy tunéziai származású férfi Brüsszelben. A férfi 2019-ben kért menedékjogot Belgiumban, de 2020-ban elutasították kérelmét, 2021-ben pedig kiutasították az országból, de mivel nem tudták, hol él, át sem tudták adni neki az erről szóló határozatot. 

Az elmúlt hónapoban több helyen is visszaállították a határellenőrzést a schengeni övezetben: Olaszország Szlovénia felé tette ezt, Szlovákia a magyar határon, Lengyelország és Csehország pedig Szlovákia felé.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk