Egy ország elunta az elektromos rollereket

  • narancs.hu
  • 2023. október 20.

Külpol

Málta elunta a bérelhető elektromos rollereket, amelyek gondot okoznak a gyalogosoknak.

Tűrhetetlen visszaélések miatt márciustól betiltja az elektromos rollerek bérlési lehetőségét Málta. A rollerekkel annyi szabálysértést követnek el, hogy az se jelentene megoldást, ha kétszer több rendőr lenne az utcán, mondta  Aaron Farrugia közlekedési miniszter. A rollerek a gyalosokat zavarják leginkább, írja a Portfólió

Az elektromos rollerekkel kapcsolatos szabálysértések annyira gyakoriak, hogy a rendőrök számának egyik napról a másikra történő megemelése sem oldotta volna meg a problémát. A közlekedési miniszter szerint az e-rollerek nem csökkentették az autóhasználatot, hanem a gyaloglást és a tömegközlekedést váltják ki inkább.

A magántulajdonban lévő rollerek használatát továbbra is engedélyezik, továbbá különféle reklámokkal arra ösztönöznék az embereket, hogy saját elektromos járművet vásároljanak. A francia főváros szeptemberben hasonló döntést hozott, miután áprilisban népszavazást tartott a kérdésben.

 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk