Biden válsághelyzet bevezetését fontolgatja az abortusz korlátozása miatt

Külpol

„Tiltakozzanak tovább. Továbbra is nyilvánítsanak véleményt. Ez rendkívül fontos. Sok mindent tehetünk a nők jogaiért” - mondta az amerikai elnök.

Az amerikai elnök vasárnap beszélt arról, hogy kérésére a hivatala már vizsgálja annak a lehetőségét, van-e hatásköre az abortusszal kapcsolatos közegészségügyi vészhelyzet kihirdetésére, miután a konzervatív többségű Legfelsőbb Bíróság hatályon kívül helyezte az abortuszt országszerte legalizáló Roe kontra Wade döntést - írja a 444.hu.

A lap szerint Joe Bident biciklizés közben állították meg a riporterek Delawareban, miután pénteken már kiadott egy elnöki rendeletet, ami biztosítja a nők hozzáférését a gyógyszeres abortuszhoz és a fogamzásgátláshoz.

Az elnök ekkor azt mondta az újságíróknak, hogy jogszabályba akarta iktatni az abortuszhoz való jogot, valamint a Fehér Ház előtt tüntetőknek is üzent:

„Tiltakozzanak tovább. Továbbra is nyilvánítsanak véleményt. Ez rendkívül fontos. Sok mindent tehetünk a nők jogaiért.”

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Neked ajánljuk