Bő másfél év után került elő az a blogger, aki az elsők között tudósított a vuhani helyzetről

  • narancs.hu
  • 2021. október 2.

Külpol

A kínai hatóságok ezért erőszakkal zárták el családjától.

A 36 éves Csen Csiu-si kínai jogász, emberi jogi aktivista és önkéntes tudósító még 2020 februárjában tűnt el. Ő volt az, aki a koronavírus-járvány kitörésekor Vuhanba utazott, hogy tudósítson az ottani állapotokról. A fiatalember számos beteggel beszélt, több kórházba is ellátogatott és élőben közvetítette az interneten a látottakat. Nem sokkal tevékenysége megkezdése után a kínai hatóságok letartóztatták és karanténba helyezték – annak ellenére, hogy a családja szerint nem volt beteg.

Csen Csiu-si hollétéről egészen tavaly február hatodika óta nem voltak információk, azonban most úgy tűnik, jól van és kiszabadult a hatóságok felügyelete alól. A férfi ugyanis feltűnt ezen a héten egy barátja élő internetes bejelentkezésében – írja a Wall Street Journal nyomán a 444.hu.

A WSJ cikke szerint a férfi azóta levélben is jelentkezett, amelyben azt írja, hogy az elmúlt több, mint másfél évben nagyon sok mindenen ment keresztül és vannak dolgok, amelyekről nem is beszélhet.

 

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk