Boltot és kávézót ért találat Harkiv térségében, legalább 49-en meghaltak

  • narancs.hu
  • 2023. október 5.

Külpol

Egy hatéves kisfiú holttestét is megtalálták a romok között.

Legalább 48 ember meghalt, miután orosz rakéta csapódott be egy boltba Ukrajnában – közölte csütörtökön Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a Telegram üzenetküldő alkalmazáson. Tájékoztatása szerint az északkeleti Harkiv régióban egy falut ért támadás – írja a telex.hu.

Suspilne ukrán lap azt írja, hogy az áldozatok száma már 49-re emelkedett, egy hatéves kisfiú holttestét is megtalálták a romok között. A támadásban hét ember megsérült. A hatóságok nyomozást indítottak, az eddigi adatok szerint október 5-én, helyi idő szerint 13 óra 25 perckor történt a támadás Grozában, a találat egy boltot és egy kávézót érhetett.

Harkiv a konfliktus során komoly orosz támadásokat szenvedett el, mivel Moszkva megpróbálja visszaszerezni az Ukrajna által tavaly egy meglepetésszerű ellentámadás során felszabadított területeket.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk