Brit államtitkár: nem teljesültek Moszkva kezdeti katonai céljai

  • narancs.hu
  • 2022. február 26.

Külpol

James Heappey szerint elképesztő az ukrán ellenállás.

Oroszország egyelőre nem érte el kezdeti céljait az ukrán invázióval, az összes Moszkva által célpontként kijelölt település továbbra is ukrán kézen van – mondta James Heappey, a fegyveres erőkért felelős brit államtitkár a BBC rádióműsorában szombat reggel a BBC és a Guardian tudósítása alapján.

Heappey hozzátette, Nagy-Britannia nem ad hitelt azoknak az orosz állításoknak sem, melyek szerint elfoglalták a dél-ukrán Melitopol városát.

Heappey szerint Kijevben elsősorban ejtőernyős orosz alakulatok harcolnak, a fő haderők valójában még távol vannak a várostól, mert az ukrán csapatok feltartják őket.

Az államtitkár "elképesztőnek" és "hihetetlennek" nevezte az ukrán ellenállást.

Arról is beszélt, hogy Nagy-Britannia és 25 másik ország küld humanitárius segítséget és fegyvereket Ukrajnába, valamint hogy a britek továbbra is amellett érvelnek, hogy Oroszországot tiltsák ki a SWIFT bankközi rendszerből. 

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

Figyelmébe ajánljuk