Budapesti nagykövet lehet az ungvári professzor, aki a lövészárokból tartott órát

  • narancs.hu
  • 2023. március 27.

Külpol

Sándor Fegyir jelenleg a bahmuti fronton van, ott kapott erről értesítést. 

Sándor Fegyir lehet Ukrajna következő budapesti nagykövete – írta Twitter-oldalán Panyi Szabolcs, a Direkt36 újságírója hétfőn. 

Panyi azt írta, magyar és ukrán forrásoktól úgy értesült, hogy Volodimir Zelenszkij ukrán elnök azt fontolgatja, hogy a jelenleg az ukrán fronton harcoló Sándor legyen Ukrajna budapesti nagykövete, bár végleges döntés még nem született. 

Sándor Fegyir (a Sándor a vezetékneve), az Ungvári Nemzeti Egyetem Szociológia és Szociális Munka Tanszékének vezetője arról ismert, hogy Ukrajna 2022 februári megtámadása után önként jelentkezett katonának, majd májusban világszerte elterjedt róla a kép, ahogy egyenruhában, oldalán fegyverrel, kezében egy mobillal tart távórát diákjainak a lövészárokból. 

A hvg.hu-nak előbb Marija Mezenceva, európai integrációs ügyekben aktív ukrán parlamenti képviselő, az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlésének ukrán tagja konkrét név említése nélkül azt mondta, hogy olyan új nagykövetet szeretnének Magyarországra küldeni, akinek vannak magyar gyökerei, és képzett a társadalomtudományokban. A képviselő azt mondta, nem elsősorban diplomatát keresnek, hanem olyan embert, akinek jó nyelvi és kulturális kapcsolata van az országgal, jó szakmai háttérrel rendelkezik, és képes komoly tárgyalásokat lefolytatni. A képviselő szerint hamarosan meg is lesz a döntés.

A lapnak később maga Sándor Fegyir erősítette meg, hogy Ukrajna budapesti nagykövete lehet. Sándor épp a bahmuti fronton tartózkodik, ott kapott erről értesítést. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk