CNN: Kirúgott két embert a brazíliai magyar nagykövetség

  • narancs.hu
  • 2024. április 3.

Külpol

A képviselet titokban szerette volna tartani, hogy ott járt a korábbi elnök, de valaki elküldte a sajtónak a térfigyelő kamera felvételét.

A CNN brazil kiadása szerint az ottani magyar nagykövetség elbocsátott két brazil alkalmazottat, mivel kiszivárgott a térfigyelő kamerák felvétele arról, hogy Jair Bolsonaro korábbi elnök a képviseleten járt – írja a Magyar Hang

A hírtelevízió állítja, a két ember elküldéséről úgy született döntés, hogy bizonyíték nem volt arra, ők szivárogtatták volna ki a videókat – bár ők ketten láthatták a felvételeket valós időben mutató monitort.

Bolsonaro két éjszakát töltött a magyar külképviseleten. Ennek azért volt jelentősége, mert ha ott marad, nem tudják letartóztatni. Idén február 8-án a rendőrség őrizetbe vette Bolsonaro korábbi segítőit, mert azt gyanítják, hogy puccsot terveztek. A nyomozás keretében bevonták Jair Bolsonaro útlevelet, hogy ne tudjon külföldre utazni. Több eljárás is zajlik vele szemben, a legsúlyosabb állítás az, hogy miután 2022-ben elbukta a választást, több miniszterével és hívével összeesküvést szőtt a hatalom megtartása érdekében. 

A CNN úgy tudja, hogy miután nyilvánosságot kapott a hír, hogy Bolsonaro két éjszakát a magyar nagykövetségen töltött, ott belső vizsgálat indult, hogy kiderüljön, hogyan kerültek a felvételek a sajtóhoz. A hírtelevízió interjút kért Halmai Miklós nagykövettől is, de ő nem reagált a megkeresésre. A brazil hatóságoknak a magyar diplomata azt mondta, Bolsonarót a két ország érdekeivel kapcsolatos ügyben fogadta. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk