Cseh és Donáth kikerülné a kormányt az EU-pénzekkel

  • narancs.hu
  • 2022. szeptember 8.

Külpol

Módosító indítványban kérik, hogy a támogatást kaphassák közvetlenül az önkormányzatok, kórházak, vállalkozók.

Cseh Katalin és Donáth Anna, a Momentum európai parlamenti képviselői olyan értelmű módosító indítványt nyújtott be, hogy az Európai Bizottság akkor is támogassa a magyar embereket, ha az Orbán-kormány miatt jogállami szankciókkal sújtanák az országot – jelentette be a Facebookon Cseh Katalin.

„Ha a kormány továbbra is képtelen hazahozni az uniós pénzeket, kapják őket közvetlenül az önkormányzatok, kórházak, iskolák, civil szervezetek, tisztességes vállalkozók . (...) Fontos eredmény, hogy Európa felveszi a kesztyűt a magyar jogállamiság védelmében. Ennek része az is, amiért a mandátum kezdete óta küzdök: az uniós pénzek érkezzenek közvetlenül oda, ahol a legnagyobb szükség van rájuk. Különösen azoknak az önkormányzatoknak a támogatása kulcsfontosságú, akik a legnehezebb feladatot fogják viselni a szociális válságban” – írja Cseh Katalin.

 

 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk