Csodálatos beismerést tett Trump magyar tanácsadója

  • narancs.hu
  • 2017. február 9.

Külpol

Gorka Sebestyén kijelentette, hogy amíg így támadják az elnököt, addig álhírgyárosnak fogják minősíteni a normális médiát.

Trump és a csapata rendszeresen álhírgyárosnak, fake newsnak nevezi a vezető világlapokat, így például a CNN-t és a New York Timest, pontosabban bárkit, aki élesebben kritizálja a kormányt. Most ehhez a kérdéshez szólt hozzá Trump helyettes tanácsadója, Sebastian Gorka.

false

„A média nagy része ég a vágytól, hogy a jogszerűen megválasztott elnököt támadja, már a mandátuma második hetében is” – mondta Gorka a konzervatív Michael Medved rádióműsorában. „Ilyen egészségtelen a helyzet, és amíg a média nem érti meg, mennyire téves a hozzáállása és az mennyire rombolja a szavahihetőségét, addig azt fogjuk mondani rájuk, hogy álhírgyárosok. Sajnálom, Michael. Ez a valóság.”

Tehát abban a pillanatban, amikor nem támadják már ilyen durván a mimózalelkű elnököt, rögtön nem is lesznek hazugok ezek a kis médiákok – ritka őszinte mondat.

Gorka Sebestyén amúgy is regényes figura. Orbán Viktornak adott tanácsokat, megbukott a nemzetbiztonsági átvilágításon és volt egy elvetélt pártalapítási kísérlete is – többek között erről szól a mai Magyar Narancsban Teczár Szilárd portrécikke.

(CNN)

Figyelmébe ajánljuk

Szélessávú internet növényeknek Siófok-Törekiben

A Digi Kft. megbízásából szélessávú internetezésre és televíziós szolgáltatások igénybevételére alkalmas optikai kábelt fektetnek a városrész egy balatoni panorámás hegyi utcájában. A kábel külterületen, ahol elvileg csak mezőgazdasági célú építmények állhatnak, a Digi tulajdonosa, a 4iG két felsővezetője, Jászai Gellért és Linczényi Aladin telkéhez vezet. Hivatalosan mindkét telken „mezőgazdasági” épület áll. A szőlő, az uborka, a fű vagy a tök netfüggő?