Dél-Koreában már a koronavírus-járvány második hulláma zajlik

  • narancs.hu
  • 2020. június 22.

Külpol

Bár kevés esetet regisztrálnak, a helyi egészségügyi szervek szerint ez már a második hullám.

Dél-koreai egészségügyi szakemberek kijelentették, hogy az országot már elérte a koronavírus-járvány második hulláma – írja a 24.hu a BBC beszámolója alapján.

Dél-Korea a járványhelyzet sikeres kezelésével vezette a híreket, a helyi egészségügyi szervezet szerint az első hullám áprilisig tartott. Májusban néhány gócpontban jelent meg újra a járvány, például egy szöuli szórakozóhelyen.

Hétfőn a hivatalos adatok szerint azonban 24 óra alatt 17 új fertőzöttet azonosítottak, különböző nagy irodaházakból és áruházakból.

Korábban még nem jelentették ki, hogy a májusi megbetegedések az első hullámhoz tartoznak-e, vagy az lezárult. A firss közlés szerint már egyértelműen elkülönítik a két szakaszt, eszerint májusban megkezdődött a járvány második hulláma az országban.

Szöulban kijelentették, hogy valószínűleg vissza kell térni a szigorú társadalmi távolságtartási szabályokhoz, ha az új esetek száma a következő három napban eléri a napi 30 főt, és ha a helyi kórházak telítettsége eléri a 70%-ot.

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?