Miután Twitteren kiosztott mindenkit Trump, közölte: „Ennek a vérontásnak be kell fejeződnie”

  • narancs.hu
  • 2017. június 5.

Külpol

„Ördögi mészárlásnak” nevezte az amerikai elnök a londoni merényletet.

Donald Trump vasárnap este a washingtoni Ford színház gálaestjén azt mondta: minden tőle telhetőt megtesz annak megelőzésére, hogy a terrorfenyegetések az Egyesült Államokat is elérjék. „Ennek a vérontásnak be kell fejeződnie, ez a vérontás be fog fejeződni” – fogalmazott, majd leszögezte: „megújítjuk elszántságunkat, még erősebben, mint valaha, hogy megvédjük az Egyesült Államokat és szövetségeseit az aljas ellenségtől, amely ártatlan emberek ellen folytat háborút.”
Az amerikai elnök ezúttal tartózkodott attól, hogy bírálja a londoni polgármestert. Korábban ugyanis azt twitterezte, hogy Sadiq Khan nem vette komolyan a terrorfenyegetettséget – kiragadva a londoni polgármester szavait nyilatkozata eredeti szövegkörnyezetéből.
Az elnök vasárnap telefonon beszélt Theresa May brit kormányfővel, és az Egyesült Államok „rendíthetetlen támogatásáról” biztosította őt.

Ámokfutás Londonban

Gyalogosokat gázolt el szombat este egy furgon London egyik legismertebb hídján, a London Bridge-en. A hidat lezárták, a helyszínen fegyveres rendőri egységek tartózkodnak.

(MTI)

Neked ajánljuk