Tizenkét embert vettek őrizetbe Londonban

  • narancs.hu
  • 2017. június 4.

Külpol

A Scotland Yard azt kéri a londoniaktól, hogy mindenki őrizze meg nyugalmát, de legyen éber, és bármilyen gyanús jelről értesítse a terrorellenes hatóságokat.

A Scotland Yard vasárnap délutáni bejelentése szerint tizenkét embert vettek őrizetbe a kelet-londoni Barking városrészben, és a környéken további házkutatások zajlanak. A rendőrség megerősítette, hogy a London hídon történt gázolásos, illetve a Borough Market környékén elkövetett késeléses támadásokban heten haltak meg, a három elkövetőt a kivonuló fegyveres rendőri egységek agyonlőtték; a sérültek száma negyvennyolc – köztük két rendőr –, néhány sérült állapota súlyos, életveszélyes.

false

 

Fotó: MTI/EPA – Sean Dempsey

Az MTI tudósítása szerint a környéket továbbra is kordonok zárják le, és a rendőrség kéri a lakosságot, hogy kerülje a London híd és a Borough Market térségét. A Scotland Yard azt kéri, hogy a lakosság őrizze meg nyugalmát, de legyen éber, és bármilyen – akár jelentéktelennek tűnő – gyanús jelről értesítse a terrorellenes hatóságokat. A rendőrség kérte azt is, hogy akinek fotói vagy videófelvételei vannak az incidensről, juttassa el azokat a Scotland Yardhoz.

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?