Donald Trumppal tárgyalt Orbán Viktor

  • narancs.hu
  • 2020. február 17.

Külpol

A központi téma az illegális migráció volt.

Orbán Viktor miniszterelnök telefonon megbeszélést folytatott Donald Trumppal, az Egyesült Államok elnökével – közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár hétfőn.

Beszélgetésük során aktuális külpolitikai kérdéseket érintettek, melyek közül kiemelték az illegális migráció elleni küzdelem és a határvédelem fontosságát. Szóba került a Közel-Kelet helyzete is –ismertette Havasi Bertalan, hozzátéve: Donald Trump arra kérte Orbán Viktort, hogy tolmácsolja

"nagyrabecsülését a sikeres és nagyszerű magyar népnek".

Orbán Viktor legutóbb 2019 májusában találkozott az amerikai miniszterelnökkel, bár a legmagasabb szintű megtiszteltetésnek számít az ovális irodai találkozó, Orbán Viktort utolsóként hívták meg a közép-európai vezetők közül, amióta Donald Trump az elnök. – írtuk a találkozó előtti cikkünkben.

Diadal Orbán Viktor számára a Trumppal való találkozás, akkor is, ha amerikai részről szó sincs elismerésről

Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn tesz látogatást a Fehér Házban. Nem nagyon örül neki senki. Bár a legmagasabb szintű megtiszteltetésnek számít az ovális irodai találkozó, Orbán Viktort utolsóként hívták meg a közép-európai vezetők közül, amióta Donald Trump az elnök.

Figyelmébe ajánljuk