Dróncsapások értek kritikus infrastrukturális létesítményeket a kijevi régióban

Külpol

 Az elmúlt hetekben sorozatosak voltak a hasonló támadások.

Kritikus infrastrukturális létesítményeket értek orosz dróncsapások csütörtökön kora reggel a kijevi régióban – közölte az ukrán elnöki hivatal helyettes vezetője. Kirilo Timosenko a Telegram alkalmazáson azt írta, hogy kamikaze drónok újabb támadása indult létfontosságú infrastrukturális létesítmények ellen.

Ukrajna az elmúlt hetekben sorozatosan olyan orosz támadásokról számolt be, amelyekben iráni gyártmányú, Sahíd-136 típusú drónokat vetettek be. Teherán cáfolja, hogy szállítana ilyen fegyvereket Oroszországnak, a Kreml pedig nem kommentálta a történteket.

Orosz rakétatámadás érte csütörtökön Mikolajiv városát is – közölték helyi tisztviselők. Beszámolójuk szerint egy ötemeletes lakóépületet ért találat, a két felső emelet teljesen megsemmisült.

Olekszandr Szenkevics, a város polgármestere azt írta a közösségi médiában, hogy mentők dolgoznak a helyszínen. Hozzátette, hogy a dél-ukrajnai várost "masszív támadás érte".

(A lead-kép illusztráció: Kijevben 2022. október 10-én, miután az orosz erők rakétatámadást intéztek az ukrán főváros ellen. Fotó: MTI/EPA/Oleh Petraszjuk)

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Mindent megértve

  • - minek -

Sok tekintetben szabálytalan Beth Gibbons élete és pályafutása, ugyanakkor a néha szokatlan fordulatok sok mindent elárulnak a sikerek, de a visszavonultságban eltöltött időszakok értelméről, titkairól is.

Palackposta

A magyarországi holokauszt 80. évfordulójára összeállított kiállítás több, bár nem feltétlenül eltérő nézőpontot és értelmezést rendel egymás mellé.

A létezés sötét ünnepe

  • Kiss Annamária

Perovics Zoltán színháza a megalapítástól kezdve, vagyis már a 90-es évektől kutatja a hiteles színházi jelenlét mibenlétét.

Végtelen frontok

Új frontot nyitott az orosz hadsereg május 10-én Harkivtól északra. Az ukrán védelmet felkészületlenül érte a támadás, sokan a katonai és a politikai vezetést hibáztatják, az elemzők pedig az orosz szándékot igyekeznek megérteni.

Kifelé legény

Törökország a Közel-Kelet nagy játékosa, senki sem nézheti levegőnek – legalábbis ezt üzenné Ankara serény külpolitikája. Ám a külvilág felé mutatott erős ország képe egyre hamisabb. A belső problémák lassan felemésztik az elnök rendszerét.

 

A holnap pajzsa

  • Szabó Attila

Az új európai uniós médiatörvényről, az EMFA-ról (European Media Freedom Act), s arról, hogy hozhat-e az elfogadása bármi jót Magyarország számára, e lap hasábjain nemrég Polyák Gábor írt figyelemfelkeltő, de lemondó hangvételű cikket. 

 

A többi dráma

Átalakítja a legendás drámatagozatos oktatást a szentesi Horváth Mihály Gimnáziumban a tankerület és az igazgató – utóbbi most fideszes önkormányzati képviselő lett. Az érintettek a szülői értekezleten hiába kérdeztek, hivatalos leveleikre sem kapnak választ.

„Passzívan tűrni kényszerülnek”

Akkugyárak melletti lakhatásról, kőbánya és függőhíd alatt „felejtett” emberekről, a rendeleti kormányzás salátatörvényeiről és az elmúlt évek jogalkotási gyakorlatának „mellékhatásairól” beszélgettünk a Magyar György és Társai Ügyvédi Iroda vezetőjével és munkatársával.