Dróncsapások értek kritikus infrastrukturális létesítményeket a kijevi régióban

Külpol

 Az elmúlt hetekben sorozatosak voltak a hasonló támadások.

Kritikus infrastrukturális létesítményeket értek orosz dróncsapások csütörtökön kora reggel a kijevi régióban – közölte az ukrán elnöki hivatal helyettes vezetője. Kirilo Timosenko a Telegram alkalmazáson azt írta, hogy kamikaze drónok újabb támadása indult létfontosságú infrastrukturális létesítmények ellen.

Ukrajna az elmúlt hetekben sorozatosan olyan orosz támadásokról számolt be, amelyekben iráni gyártmányú, Sahíd-136 típusú drónokat vetettek be. Teherán cáfolja, hogy szállítana ilyen fegyvereket Oroszországnak, a Kreml pedig nem kommentálta a történteket.

Orosz rakétatámadás érte csütörtökön Mikolajiv városát is – közölték helyi tisztviselők. Beszámolójuk szerint egy ötemeletes lakóépületet ért találat, a két felső emelet teljesen megsemmisült.

Olekszandr Szenkevics, a város polgármestere azt írta a közösségi médiában, hogy mentők dolgoznak a helyszínen. Hozzátette, hogy a dél-ukrajnai várost "masszív támadás érte".

(A lead-kép illusztráció: Kijevben 2022. október 10-én, miután az orosz erők rakétatámadást intéztek az ukrán főváros ellen. Fotó: MTI/EPA/Oleh Petraszjuk)

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk