Nincs jól David Cornstein, ideiglenesen más vezeti a nagykövetséget

  • G. M.
  • 2019. február 14.

Külpol

Cornstein egészségügyi okok miatt nem tért vissza az Egyesült Államokból.

Egészségügyi okok miatt nem tért vissza Budapestre David B. Cornstein amerikai nagykövet, aki emiatt Mike Pompeo hétfői látogatásán sem tudott részt venni – írja a Népszava.

Oroszország miatt kioktatta Szijjártó az amerikai külügyminisztert

Ugyanakkor számos ígéretet is tettünk a bizalom helyreállítása érdekében. Némileg váratlan volt Mike Pompeo magyarországi látogatása, főleg azért, mert nemrég a Wall Street Journal hosszú cikkben írta meg, hogy mennyire elhidegültek a magyar-amerikai kapcsolatok. Ezt cáfolni látszott a mai budapesti sajtótájékoztató, ami ugyanakkor nagyon rövid volt, és túl sok új konkrétumot nem is hozott.

A nagykövet múlt héten kísérte el Washingtonba Szijjártó Péter külügyminisztert, onnan azonban egészségügyi okok miatt nem tért vissza – írja a lap.

A nagykövetség a Népszavának azt írta, hogy Cornstein "sajnálja, hogy nem tudott visszatérni állomáshelyére és részt venni Mike Pompeo látogatásán, de egészségügyi problémái megakadályozták ebben". Az amerikai nagykövetséget átmenetileg David Kostelancik követtanácsos vezeti.

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?