Egy anya és három hónapos csecsemője is meghalt az Odesszát ért rakétatámadásban

  • narancs.hu
  • 2022. április 24.

Külpol

Néhány hete a nő arról posztolt, mennyire boldog újdonsült anyaként.

Egy anya és három hónapos csecsemője is a halálos áldozatok között van, miután szombaton rakétatalálat ért egy odesszai épületet - közölte Zelenszkij ukrán elnök, írja a BBC.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, rakétatalálat érte az Ukrajna délnyugati részén fekvő Odesszát, a támadásban többen meghaltak, tizennyolcan pedig megsebesültek – közölte szombat délután a kijevi elnöki hivatal.

Nem sokkal korábban az ukrán haderő arról adott tájékoztatást, hogy két rakéta csapódott be a fekete-tengeri kikötővárosban, amelyek egy katonai létesítményt és két lakóépületet találtak el. Azt is közölték, hogy az ukrán légvédelem két másik rakétát megsemmisített.

Myroslava Petsa, a BBC ukrán szolgálatának újságírója szerint az anyát Valeriának hívták, újszülött gyermekét pedig Kirának. Ahogy az újságíró írja, "Valeria újdonsült anyuka volt, kislánya, Kira mindössze három hónapos. Oroszország az ő életüket vette el ma, amikor rakétájuk egy lakóházba csapódott be Odesszában."

Valeria korábban a közösségi médiában közzétett bejegyzésében, amit a Kyiv Independent újságírója osztott meg újra a Twitteren, azt írta, hogy a Kira születése óta eltelt időszak "a boldogság egy teljesen új szintjét hozta el számára".

Az ukrán hatóságok szerint nyolc ember halt meg a déli kikötőváros egyik lakóházára mért orosz rakétacsapásban.

Címlapkép: Tűzoltók egy orosz légitámadásban súlyosan megrongálódott lakóépület előtt Odesszában 2022. április 23-án. Fotó: MTI/AP/Max Psibisevszkij

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk