Erdogan nyert a török államfőválasztáson, de lesz második forduló

Külpol

Erdogan a szavazatok 49,51, Kemal Kilicdaroglu 44,88 százalékát szerezte meg a belföldi szavazatok teljes feldolgozottsága szerint.

Recep Tayyip Erdogan hivatalban lévő elnök 49,51 százalékkal megnyerte Törökországban a vasárnapi államfőválasztás első fordulóját,

de az abszolút többség hiányában május 28-án második fordulót szükséges tartani – közölte hétfőn Ahmet Yener, a török Legfelsőbb Választási Tanács (YSK) elnöke ankarai sajtótájékoztatóján a belföldi szavazatok 100 százalékának feldolgozottságánál. Hasonló eredményt jeleztek előre már reggel, a szavazatok 99 százalékos feldolgozottsága mellett.

A nem hivatalos végeredmény kihirdetésekor Yener elmondta,

Kemal Kilicdaroglu fő ellenzéki jelölt a szavazatok 44,88 százalékát szerezte meg.

Hozzátette, a külföldi szavazatok közül még 35 874 feldolgozása hátra van, de így is kijelenthető, hogy egyik jelölt sem érte el az 50 százalék plusz egy voksot.

A fennmaradó néhány százalékon két másik jelölt osztozik.

A május 28-i második fordulóban a most legjobban szereplő két jelölt mérkőzik majd meg, vagyis Erdogan és Kilicdaroglu.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk