Észak-Korea szerint a rasszizmus miatt menekült hozzájuk az amerikai katona

  • narancs.hu
  • 2023. augusztus 16.

Külpol

Az amerikai védelmi minisztérium nem kommentálta a bejelentést.

Egy hónap csönd után megszólalt az észak-koreai vezetés az országukba nevetve átszökő amerikai katona ügyében. Az állami média szerint Travis King közlegény azért menekült hozzájuk, mert embertelen bánásmóddal és rasszizmussal találkozott az Egyesült Államokban és az amerikai hadseregben – írja a 444 a Reuters cikke nyomán.

Az észak-koreai hatóságok megállapították, hogy King szándékosan, illegális módon lépte át a határt.

Meghallgatása során azt mondta, menekültstátuszt szeretne kapni Észak-Koreától vagy más, harmadik országtól.

Az egyenlőtlen amerikai társadalomból pedig kiábrándult.

Az amerikai védelmi minisztérium továbbra is King hazahozatalára fókuszál, az észak-koreaiak bejelentését pedig nem kommentálta.

King július 18-án szökött át Észak-Koreába, egy héttel azután, hogy szabadult egy dél-koreai börtönből, ahol testi sértés miatt kiszabott kéthónapos szabadságvesztését töltötte.

A szabadulása után mintegy egy hétre katonai megfigyelés alá helyezték Dél-Koreában, majd a Szöulhoz közeli Incshon repülőterére szállították, hogy visszarepüljön az Egyesült Államokba, és leszereljen. De miután elváltak útjai a kísérőjétől, ahelyett, hogy felszállt volna, elhagyta a terminált, és a két Korea közötti demilitarizált övezetbe indult, majd az épületek között átszaladt északra.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk