Felfüggesztik az együttműködést az LMP-vel az európai zöldek Vitézy támogatása miatt

  • narancs.hu
  • 2024. március 25.

Külpol

Ungár Péter szerint az európai zöld fősodor amúgy is megőrült.

Az Európai Zöld Párt felfüggeszti az együttműködést az LMP-vel, miután a párt Vitézy Dávidot, a Fidesz volt államtitkárát támogatja a főpolgármester-választáson.

Közleményükben azt írják,

„demokratikus és európai elköteleződésű pártcsaládként Orbán Viktor populista rendszere ellen harcolnak. Emiatt kulcsfontosságúnak tartják a demokratikus európai értékekért dolgozó Karácsony Gergely újrázását. Vitézy jelölése szerintük ellentétben áll ezekkel a célokkal.”

Az 73 fős frakcióval rendelkező, ezzel a negyedik legnagyobb pártcsaládnak számító EGT elhatárolódott az LMP döntésétől, és az EP-kampány idejére felfüggesztette a politikai együttműködést a párttal annak ellenére, hogy az LMP teljes jogú tagjuk, a Karácsony Gergelyt is a soraiban tudó Párbeszéd viszont csak társult tagjuk. Képviselője speciel egyiküknek sincs az EP-ben 2019 óta.

A döntésre reagált Ungár Péter, az LMP társelnöke és EP-listavazetője is, kiemelve, hogy nem külföldön fogják eldönteni, ki a párt főpolgármester-jelöltje, de az európai zöld fősodor „egyébként is megőrült”, hiszen a „nyugat-európai zöldek az akkumulátorgyarmatosítás helyett az elektromobilitás erőltetését választják, a gondoskodó munkában dolgozó kelet-európai nők béregyenlősége helyett pedig a nem-bináris WC-kkel foglalkoznak.”

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk