Félmilliós palesztinpárti tüntetést vár a rendőrség Londonban

  • narancs.hu
  • 2023. november 11.

Külpol

Az sem kizárt, hogy ez lesz az ország történetének legnagyobb tüntetése.

Akár több mint ötszázezer ember is részt vehet szombaton egy palesztinpárti tüntetésen Londonban, és ha így lesz, akkor az a brit történelem legnagyobb politikai demonstrációja lesz  – írja a Guardian.

A rendőrség pénteki közleményében azt írta, ezer, főleg Londonon kívül állomásozó rendőrt állítanak szolgálatba a tüntetés miatt, ami ráadásul, mivel egy napra esik az első világháborút lezáró tűzszünet évfordulójával, összesen 1850 rendőrt fog mozgatni.

A Scotland Yard közölte,  letartóztatja azokat a palesztinpárti tüntetőket, akik megzavarják a megemlékezést, és lezárják a demonstrálók elől azokat a helyszíneket, ahol az ünnepségeket tartani fogják.

Londonban eddig négy egymást követő szombaton vonultak emberek tízezrei az utcákra a fővárosban és más városokban is, hogy kifejezzék szolidaritásukat a palesztinok mellett. A brit hatóságok arra kérték a demonstrációk szervezőit, halasszák el az eheti tüntetést, de ezt nem teszik meg.

A mai felvonulás mögött álló egyik szervezet, a Palesztin Szolidaritási Kampány szóvivője a Guardiannek azt nyilatkozta, hogy békés demonstrációra kell számítani, a résztvevőket pedig arra kérte, legyenek együttműködők a rendőrséggel.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk