Felmentették a halálos autóbalesetet okozó horvát minisztert

  • narancs.hu
  • 2023. november 11.

Külpol

Mario Banozic szombat reggel vadászni indult, a sűrű ködben előzött egy kamiont, és eközben frontálisan ütközött. A balesetet ő okozta, az ütközésben meghalt a másik autó sofőrje. 

Andrej Plenkovic horvát kormányfő felmentette szombaton tisztségéből az autóbalesetben súlyos sérüléseket szenvedett Mario Banozic védelmi minisztert.

A miniszterelnök rendkívüli sajtótájékoztatóján elmondta, felhatalmazta az államtitkárt a védelmi miniszteri feladatok ellátására, és egyúttal kifejezte őszinte részvétét a miniszter autójával összeütköző gépjármű életét vesztett sofőrje családjának.

A 44 éves miniszter – aki maga vezette az autóját – szombaton kora reggel vadászni indult a kelet-horvátországi Vinkovcéból (Vinkovci), amikor összeütközött egy furgonnal.

Biljana Luburic, a vukovári megyei helyettes államügyész a sajtónak úgy nyilatkozott:

a balesetet a miniszter okozta.

 
Mario Banozic horvát védelmi miniszter sajtóértekezletet tart a Horvátország középső részén fekvő Drnis város közelében történt helikopter-baleset után a Zadarhoz közeli zemuniki laktanyában 2023. június 21-én.
Fotó: MTI/HINA/Zvonko Kucelin
 

Banozic a sűrű ködben előzött egy kamiont, és eközben frontálisan ütközött a vele szembe szabályosan közlekedő gépjárművel, amelynek 40 éves sofőrje életét vesztette.

Krunoslav Sego, az eszéki kórház igazgatóhelyettese a sajtónak úgy nyilatkozott: a miniszter koponyaüregi, mellkasi, hasi és végtagi sérüléseket szenvedett. „Ebben a pillanatban a beteg olyan állapotban van, hogy nem emlékszik az eseményekre, ráadásul tudatállapota nem teljes” – tette hozzá.

Bár sérülései súlyosak, nincs életveszélyes állapotban – mondta Sego, viszont megjegyezte: mivel több testtájéka egyidejűleg sérült, nagyon óvatosnak kell lenniük, mert az egészségi állapot ilyen helyzetben hirtelen romolhat.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk