Felvonultak Energodar város lakói, hogy elállják az oroszok útját

  • narancs.hu
  • 2022. március 2.

Külpol

A városban van Európa legnagyobb atomerőműve. 

A Zaporizhia Atomerőmű szatellitvárosának, Energodarnak a lakói nem engedik be az orosz csapatokat a városukba - közölte szerda reggel Dmytro Orlov polgármester a Telegram-csatornán, írja az Interfax.

A polgármester szerint az orosz csapatok reggel ismét megjelentek a város bejáratánál lévő ellenőrző pontnál, de a lakosok és az atomerőmű dolgozói felvonultak és barikádokat emelnek, hogy megakadályozzák az orosz csapatok áthaladását. 

"A találkozóra sor került. A Zaporizzsjai Atomerőmű és a város védelem alatt áll. A lakosok egyetlen lépésre sem engedik be az oroszokat a városba" - mondta a polgármester.

"Most jobban, mint valaha, mozgósítani kell az erőinket, együtt kell lennünk, hogy az ellenség ne jusson be a városba, ahol Európa legnagyobb atomerőműve található! Legyünk készenlétben, barátaim!" - tette hozzá Orlov.

A városban található Európa legnagyobb atomerőműve. Az első blokkot 1984 decemberében, a hatodikat 1995 októberében helyezték üzembe.

Címlapképünk illusztráció.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk