Terrortámadásra minősítették át a Fico elleni merényletet

  • narancs.hu
  • 2024. július 4.

Külpol

Eddig gyilkossági kísérlet miatt folyt nyomozás. 

Maroš Žilinka főügyész csütörtökön bejelentette, hogy a Robert Fico (Smer) miniszterelnök elleni merényletet terrortámadásként kezelik a továbbiakban – írja a Paraméter.sk

A lap emlékeztet, a szlovák kormányfő elleni merénylet ügyében ezidáig gyilkossági kísérletként folyt a nyomozás, ám mostantól terrortámadásként kezelik a továbbiakban. A jogi besorolás módosításáról Maroš Žilinka számolt be csütörtökön a közösségi oldalán. A főügyész már röviddel a támadást követően jelezte, hogy sor kerülhet a módosításra.

„A miniszterelnök elleni gyilkos merénylet ügyében a jogi minősítést terrortámadás különösen súlyos bűntettére változtatták”

– közölte Žilinka.

Ennek jelentősége, hogy a támadót, Juraj Cintulát eddig 25 éves szabadságvesztés vagy életfogytiglan tartó börtönbüntetés fenyegette, mostantól viszont 20-tól 25 évig terjedő szabadságvesztésre vagy életfogytiglani börtönbüntetésre ítélhetik 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk