Földrengés: Erdogan korlátozza a Twittert a kritikus hangok miatt

  • narancs.hu
  • 2023. február 9.

Külpol

Eddig több tucat embert vettek őrizetbe közösségi média bejegyzések miatt. 

A Twitter közösségi médiaplatform már nem elérhető Törökországban, miután a hétfői 7,8-as erősségű földrengés és az utórengések legalább 11 200 ember halálát okozták Törökország délkeleti részén és Szíria egyes részein – írja a Le Monde

A Twitter február 8-án, szerdán elérhetetlenné vált a főbb török mobilszolgáltatóknál, mivel az interneten egyre több kritika érte a kormánynak az halálos földrengésre adott válaszát. Az ellenzék a kormányt hibáztatja a történtekért, a török kormányfő, Reccep Tayyip Erdogan viszont nem érti, miért folytatnak negatív kampányt, de azt elismerte, hogy voltak kezdeti problémák. 

Az AFP riporterei nem tudtak hozzáférni a közösségi médiahálózathoz Törökországban. A netblocks.org közösségi médiafigyelő oldal azt írja, a Twittert „Törökországban több internetszolgáltatónál is korlátozzák” „Törökországban a közösségi média korlátozása nemzeti vészhelyzetek és biztonsági incidensek idején már többször előfordult” – tették hozzá. 

A török rendőrség a hétfői földrengés óta több mint egy tucat embert vett őrizetbe olyan közösségi média bejegyzések miatt, amelyek bírálták, ahogyan Recep Tayyip Erdogan elnök kormánya kezeli a katasztrófát.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk