Orbán végül tárgyalt Zelenszkijjel

  • narancs.hu
  • 2023. február 9.

Külpol

Kezet is ráztak, felvették a szemkontaktust. 

Orbán Viktor miniszterelnök a görög, a horvát, a szlovén miniszterelnök, az osztrák kancellár valamint a bolgár és a ciprusi államfő társaságában külön találkozón vett részt Brüsszelben, az EU-csúcs helyszínén Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke csütörtökön.

Orbán Viktor korábban közösségi oldalán arról írt, Magyarország továbbra is humanitárius és pénzügyi támogatást nyújt Ukrajna számára. Hozzátette, támogatjuk az azonnali tűzszünetet a további emberek halálának elkerülése érdekében, Magyarország a béketáborhoz tartozik.

 
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (b) és Volodimir Zelenszkij ukrán elnök kezet fog tárgyalásuk után Brüsszelben 2023. február 9-én. A magyar kormányfő Kiriákosz Micotákisz görög, Andrej Plenkovic horvát, Robert Golob szlovén miniszterelnök, Karl Nehammer osztrák kancellár, valamint Rumen Radev bolgár és Nikosz Anasztasziadisz ciprusi államfő társaságában külön találkozón tárgyalt az ukrán elnökkel a kétnapos EU-csúcs helyszínén 2023. február 9-én. Fotó: Fischer Zoltán / MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda
 

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki kormányinfón arról beszélt, nem tudja, hogy Orbán Viktor és Volodimir Zelenszkij találkozik-e az uniós csúcson, de a magyar miniszterelnök számol azzal, hogy a két fél közötti terhelő témákat megtárgyalják.

A nap folyamán később felkerült az internetre egy videó, melynek tanúsága szerint nagyjából az összes uniós vezető megtapsolta az ukrán kormányfőt, kivéve Orbán Viktor, aki a szemkontaktust is kerülte. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk