Földrengés volt délután Romániában

  • narancs.hu
  • 2023. február 13.

Külpol

Anyagi kárról, sérültekről nincs hír, és nincs összefüggés az ottani és a törökországi, szíriai földmozgások között.

5,2-es erejű földrengést észleltek hétfőn délután Romániában, helyi idő szerint 5 óra előtt két perccel – írja a Transtelex.

Az Országos Földfizikai Intézet mérése szerint a rengés Olténiában, Gorj megyében volt, 13,2 kilométeres mélységben. A néhány másodpercig tartó földmozgást azonban érezték több helyen is, így Kolozsváron, Temesváron és Nagyszebenben is, utóbbi város a rengés epicentrumától 102 kilométerre fekszik.

A földrengést Szerbiában és Bulgáriában is mérték. 

Ezután még két utórengést észleltek, ezek erőssége 3,0 és egy 2,4 volt a Richter-skála szerint. 

A román katasztrófavédelemhez a rengés után nem érkezett bejelentés anyagi kárról, sem sérültekről. 

Gheorghe Mărmureanu, az országos földtani intézet tiszteletbeli igazgatója azt nyilatkozta, hogy ott, ahol megmozdult a föld, ilyesmi gyakran előfordul, és bár érthető, hogy a törökországi, szíriai katasztrófa miatt erre most érzékenyebbek az emberek, nem kell aggódni, a kis-ázsiai és a romániai földmozgás között nincs összefüggés.  

A leadkép romániai mentőalakulatot ábrázol, amely Törökországba ment segíteni a mentést. Fotó: MTI/EPA/Robert Ghement

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk