Függetlenség Napja: Putyin nem üdvözli az amerikaiakat

Külpol

Az oroszok szerint az Egyesült Államok barátságtalan velük szemben, ezért az elnök nem küld üdvözlőlapot Washingtonba.

Vlagyimir Putyin orosz elnök nem küld üdvözlő táviratot Washingtonba az amerikai függetlenség napja alkalmából, mert az idén "tetőzött" az Egyesült Államok Oroszországgal szembeni barátságtalan politikája - mondta Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő hétfőn újságíróknak.

"Ez az év tulajdonképpen az Egyesült Államok hazánkkal szembeni barátságtalan politikájának csúcspontja volt. Ilyen körülmények között természetesen aligha tekinthető helyénvalónak egy üdvözlő üzenet küldése" - fogalmazott a szóvivő.

Július 4-én az Egyesült Államokban a Függetlenség Napját ünneplik, amellyel az országnak brit uralom alóli felszabadulását hirdető 1776-os nyilatkozatra emlékeznek.

Peszkov szólt arról is, hogy a tervek szerint halad a Donyec-medence védelmét célzó "különleges katonai művelet". Ennek részleteivel kapcsolatban ugyanakkor azt mondta újságíróknak, hogy arról a védelmi minisztériumban kell érdeklődni. A művelettel kapcsolatos további lépésekre vonatkozó kérdésre pedig azt felelte, hogy az "a meglévő terveknek és kiigazításoknak megfelelően halad".

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk