Hadgyakorlatot jelentett be szombatra az orosz védelmi minisztérium

  • MTI/narancs.hu
  • 2022. február 18.

Külpol

Azt tervezik, hogy ballisztikus és cirkálórakéták indításával is jár majd a gyakorlat.

Ballisztikus és cirkálórakéták indításával járó gyakorlatot terveznek szombatra Vlagyimir Putyin elnök irányítása alatt a hadászati elrettentő erők - közölte pénteken az orosz védelmi minisztérium.

 A tájékoztatás szerint a gyakorlaton az orosz légi- és űrerő, a déli - azaz az Ukrajna közelében tevékenykedő - katonai körzet, a hadászati rakétaerő, az Északi Flotta és a Fekete-tengeri Flotta erői és eszközei vesznek részt. A BBC értesülései szerint a Vlagyimir Putyin elnök személyesen fogja felügyelni a gyakorlatokat.

Az MTI a minisztérium közlése alapján azt írja, hogy a gyakorlatot korábban tervezték be a hadvezetés és az irányítás szervei. A gyakorlat célja pedig a hadihajók és a stratégiai rakétahordozók harckészültségének, valamint a hadászati nukleáris és nem nukleáris erők fegyverzete megbízhatóságának tesztelése céljából.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk