Hodorkovszkij szerint most kell fegyvert fogni

  • narancs.hu
  • 2023. június 24.

Külpol

A volt oligarcha szerint csak fegyverrel lehet megdönteni Putyin hatalmát.

Telegram-csatornáján üzent Mihail Hodorkovszkij: "Most már látjuk, hogy csak a fegyveresek tudnak ellenállni a diktatúrának." Szerinte most van lehetőség lépni, hiszen az utcákon káosz van és a biztonsági erők nem urai a helyzetnek. A Jukosz olajvállalat egykori főrészvényese a kilencvenes évek végén a leggazdagabb orosz volt, aztán sikkasztás, pénzmosás és csalás miatt fogták perbe. Először 2005-ben kapott nyolc évet, majd 2010-ben plusz ötöt. Váratlanul, kegyelemmel szabadult 2013-ban, azonnal elhagyta Oroszországot. 

"Ha látjátok magatokban az erőt, hogy a jövőben azok a fegyveresek legyetek, akik szembeszállnak Putyinnal vagy Prigozsinnal, akkor itt az ideje, hogy felfegyverkezzetek. Prigozsin nem a barátunk, de még csak nem is a szövetségesünk. Ő egy bandita és háborús bűnös. De az ő lázadása egy egyszeri lehetőség az életben, és hosszú ideig nem lesz még egy ilyen" – foglalta össze a teendőket az egykori oligarcha.

Hogy mennyi esély van puccsra vagy akár forradalomra, egyelőre nem lehet tudni. Moszkva készül Prigozsin érkezésére, a városba vezető utak mentén torlaszokat, teherautókat és harckocsikat sorakoztatnak fel, hétfőn pedig szabadnapot kap mindenki, akinek a munkája nélkülözhető. Ha a korábbi óráknak megfelelő ütemben halad a Wagner-konvoj, estére a fővárosban lehetnek. Igyekeznek elkerülni a belvárosokat, a helyi rendfenntartók pedig a biztonságot próbálják garantálni ahelyett, hogy értelmetlen harcba kezdenének a menettel.

 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk