„Igen, náci tempó” – üzente Kocsis Máté a német EP-képviselőnek

  • narancs.hu
  • 2024. január 18.

Külpol

Daniel Freund a részben elérhetővé tett uniós források ügyében szólalt fel.

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, az Európai Parlament pert fontolgat, amiért az Európai Bizottság részben elérhetővé tette a blokkolt uniós támogatásokat Magyarország számára. Daniel Freund német zöldpárti képviselő ezzel kapcsolatban az Európai Parlamentben arról beszélt, Magyarország szerinte sem teljesítette az a blokkolt források feloldásához szükséges feltételeket.

Freund – aki a magyar kormány éles kritikusa – kijelentette, hogy a költségvetés kis részét sem lett volna szabad felszabadítani, majd utalva arra, hogy az EP bíróságra akar menni az ügy miatt, azt mondta: „Találkozunk a bíróságon.” A képviselő az X-en (korábban Twitter) azt írta:

„az Orbánnal kötött decemberi megállapodás piszkos volt – nem a tényleges reformtörekvéseken alapult”.

Erre érkezett szerda este Kocsis Máté rövid válasza, aki Facebook-oldalán azt írta:

„Ismerjük ezt a reflexet egyes németektől: kisebb ország véleménye nem tetszik, meg fogják valahogy támadni. Igen, náci tempó.”

A Telex emlékeztetett, nem ez az első alkalom, hogy a Fidesz valamelyik politikusa és a magyar kormányt rendszeresen kritizáló Daniel Freund üzennek egymásnak: Deutsch Tamás korábban „futóbolondnak” nevezte német képviselőtársát, Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár pedig egy Orbánról szóló ChatGPT-rapszöveg miatt feszült össze vele.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk