Ismét nagyarányú orosz légicsapás érte az ukrán nagyvárosokat

  • Narancs.hu/MTI
  • 2023. december 29.

Külpol

Zelenszkij szerint Oroszország a teljes fegyverarzenálját bevetette, civil célpontokat támadtak. 

Sok halottja és sebesültje van szerte Ukrajnában a péntekre virradóra végrehajtott, hosszú idő óta a legsúlyosabb orosz légitámadásnak.

Alegfrissebb adatok szerint 12 ember vesztette életét olyan nagyvárosokban, mint Kijev, Odessza, Lviv, Dnyipro, Zaporizzsja és Harkiv, a sebesültek száma több tucatra tehető. Négy régió áram nélkül maradt a támadások nyomán.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök az X-en (volt Twitter) arról számolt be, hogy szülészetet, oktatási létesítményeket, bevásárlóközpontöt, lakóházakat, kereskedelmi raktárakat és parkolót értek a légicsapások. Mint írta, az orosz légierő pedig összesen mintegy 110 rakétát lőtt ki az Ukrajna elleni egyik legnagyobb légitámadásában, ráadásul fegyverarzenáljának szinte minden típusát bevetették. 

Az ukrán hadsereg későbbi közlésében már 158 légicsapásról számolt be. Mint közölték, Oroszország először az iráni gyártású Shahed drónokat vetette be, majd legalább 55 robotrepülőgépet, 14 ballisztikus rakétát, öt aeroballisztikus rakétát és számos radarromboló rakétát. Az ukrán fegyveres erők főparancsnoka, Valerij Zaluzsnyij a BBC szerint azt is közölte, hogy Ukrajna az Oroszországból indított 36 drónból 27-et, valamint 87 rakétát lőtt le.

A légierő szerint még nem volt példa arra, hogy egyszerre ennyi célpontot támadjanak. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk