Iszlám hitre tért szerb férfi lőtte meg a rendőrt Belgrádban

  • narancs.hu
  • 2024. június 29.

Külpol

A merénylet szombat délelőtt történt, a rendőr állapota stabil.

Számszeríjjal nyakon lőtte egy merénylő szombat délelőtt 11 órakor az Izrael belgrádi nagykövetségét védő egyik szerb rendőrt – írja az MTI. A sebesült rendőr a nála lévő pisztolyával agyonlőtte a támadót. A szerb hatóságok szerint a merénylő egy iszlám hitre áttért fiatal szerb férfi.

A sérült, de eszméleténél lévő rendőrt a szerb főváros sürgősségi kórházába szállították, hogy műtéti úton eltávolítsák a nyakából a nyilat. A kórház illetékesei szerint a műtét után stabil állapotban van.

 
Rendőrök a belgrádi izraeli nagykövetségnél 2024. június 29-én, miután számszeríjjal sebesített meg egy, a nagykövetséget őrző szerb rendőrt egy támadó. Az elkövetőt a rendőr agyonlőtte.
Fotó: MTI/AP/Marko Drobnjakovic
 

 

Milos Vucevic miniszterelnök közölte, hogy őrült cselekedetről van szó, amelyet nem lehet sem valamely vallásnak, sem valamely nemzetnek tulajdonítani. Ez egy magánszemély által elkövetett bűncselekmény. „A rendőr önvédelemből fegyvert használt, hogy rálőjön a támadóra, aki belehalt a sérüléseibe” – mondta Ivica Dacic belügyminiszter.

Meg nem erősített hírek szerint több olyan személyt is letartóztattak, akikről feltételezhető, hogy közük van az esethez. Néhány jel arra utal, hogy ők már ismertek a biztonsági szolgálatok előtt az iszlám vahabita szervezetek révén. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Helyreigazítás

  • narancs.hu

Helyreigazítás a 18 milliárd forintos kárértéknél állt meg a nyomozás a pünkösdi egyház ügyében című cikk miatt.