Izrael késleltetheti Gáza lerohanását, ha a Hamász hajlandó tömegesen elengedni a túszokat

  • narancs.hu
  • 2023. október 24.

Külpol

Még mindig több mint 200 túsz van a Gázai övezetben.

Izrael késleltetheti Gáza lerohanását, ha cserébe a Hamász hajlandó sok túszt szabadon engedni – írja az Axios értesülései alapján a Telex háborúval foglalkozó hírösszefoglalója. 

Az Axios forrásai szerint Izrael Egyiptomon keresztül azt üzente a Hamásznak, hogy ha valamilyen alkura számítanak, akkor el kell engedniük az összes fogva tartott nőt és gyereket. Ugyanezek a források azt is valószínűnek tartják, hogy az izraeli rakétacsapások néhány tússzal is végezhettek a Gázai övezetben. Khaled Meshal, a Hamász egyik tisztségviselője korábban azt mondta, 22 túsz halt meg izraeli támadásokban, ám ezt jelenleg nem lehet megerősíteni.

A SkyNews értesülései szerint a Hamász azt állítja, ha Izrael beszünteti Gáza rakétázását, akkor elengedi a túszokat, de ha lerohanják a területet, akkor nem tárgyalnak tovább. Az izraeli vezetés ennek ellenére egyelőre nem hajlandó lemondani a szárazföldi invázióról, a kérdés inkább az, hogy mikor indul.

A Gázai övezetben még mindig több mint 200 túsz van, egy invázió megindulás esetén pedig szinte esélytelen, hogy békében elengedjék őket. Egy a Sky News-nak nyilatkozó magas rangú izraeli diplomata szerint Izrael egyébként azért sem indított még szárazföldi offenzívát a Gázai övezetben, mert a csapatok a Hamász csapdájába sétáltak volna bele, ha túl gyorsan mennek be az övezetbe.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk