Joe Biden koronavírus-tesztje negatív lett

  • narancs.hu
  • 2020. október 2.

Külpol

Azért kellett tesztelni, mert több mint egy órán át álltak Trumppal pár méter távolságra zárt helyen, maszk nélkül.

Az amerikai elnökjelölt Joe Biden első koronavírus-tesztje negatív lett – közölte maga Biden a Twitteren.

null

I'm happy to report that Jill and I have tested negative for COVID. Thank you to everyone for your messages of concern. I hope this serves as a reminder: wear a mask, keep social distance, and wash your hands.

Azért kellett a demokratapárti jelöltet tesztelni, mert kedden Donald Trump társaságában vett részt az elnökjelölti vitán, és Trumpról mint ismert, kiderült, hogy megfertőzödött. Bár a vitán Biden és Trump épp a koronavírus miatt nem fogtak kezet, de több mint egy órán át álltak egymástól pár méter távolságra zárt helyen, maszk nélkül, és Trump többször is meglehetősen hangosan beszélt, ami szintén kockázati tényezőt jelenthet.

Biden posztja szerint felesége tesztje is negatív. Biden kampánytörzse bejelentette: a negatív vírusteszt után a demokraták elnökjelöltje folytatja kampánykörútját és pénteken Michiganbe utazik kampányolni.

Trumpról pénteken azt közölte a kabinetfőnöke, Mark Meadows, hogy Trump Donald és felesége jól van, enyhe tüneteket mutatnak, az elnök ellátja feladatait, és kifejezetten jó a hangulata, energikus.

Figyelmébe ajánljuk