Judith Sargentini nem mer Magyarországra jönni

  • narancs.hu
  • 2018. november 12.

Külpol

A kormánypropaganda miatt.

Fel kell gyorsítaniuk a tagállamoknak a Magyarországgal szembeni eljárást – nyilatkozta Judith Sargentini a holland RTL-nek az alapszerződés 7. cikkelye szerinti eljárással kapcsolatban. Mert „Orbán Viktor 2010 óta szisztematikusan építi le a jogállamiságot”, példaként a közigazgatási bíróságok felállításáról szóló új törvényjavaslatot említette az EP-képviselő – írja a hvg.hu.

A riportban szó esett arról is, hogy Sargentini a szeptemberi szavazás óta a magyar kormány ellenkampányának főszereplőjévé vált, ami megrémítette, és nem mer Magyarországra jönni nyaralni. „Az emberek hisznek a kormánypropagandának, annak, hogy valamiféle veszélyes ember vagyok, így nem jó az utcán sétálni” – fogalmazott.

Figyelmébe ajánljuk

Az állatkert igazgatója nem fogadja el, hogy a vegánok szerint az intézmény kizsákmányolja az állatokat

Pénteken tartották az Állatkertek Éjszakáját, amivel egyidőben vegán aktivisták demonstráltak a fővárosi állatkert előtt. Egy évvel korábban is hasonló megmozdulás történt, ami mély nyomokat hagyott az intézmény igazgatójában. Az aktivisták szerint az állatkertek a fajmegőrzéssel védekeznek, valójában szórakoztatóipari egységeket működtetnek. 

Elhunyt Dobray György

  • narancs.hu
82 éves korában meghalt Dobray György Balázs Béla-díjas filmrendező, producer, operatőr, író, forgatókönyvíró.