Kárpátaljai magyar katonák is részt vesznek a harkivi régió felszabadításában

  • narancs.hu
  • 2022. október 23.

Külpol

Miközben a magyar miniszterelnök Brüsszel ellen harcol október 23-án, ukrajnai magyar katonák az oroszokkal háborúznak.

Október 23-án lyukas magyar zászlóval adta hírül Fedir Sándor, hogy felszabadítottak több falut és települést Harkiv közelében. „A harcosoknak abban a megtiszteltetésben volt részük, hogy több települést felszabadíthattak, különös tekintettel arra, hogy az ukrán-orosz határ közelében fekvő Ambarne faluba elsőként behatoló magyar nemzetiségűek voltak Laci, Áron, Bars hívójelekkel. A magyarok voltak az ukrán fegyveres erők első katonái, akik felszabadították és megtisztították ezt a települést az ellenségtől. Dicsőség Ukrajnának!”

23.10.1956: A magyarok felszabadítottak egy ukrán falut az oroszok alól 23.10.1956: Угорці звільнили від росіян українське село У другій половині вересня, під час російсько-українською війни, бійці 68-го окремого батальйону із Закарпаття, взяли участь у знаменитій Харківській військовій операції, під час якої звільнено від російських окупантів територію як трьох Люксембургів. Бійцям випала честь звільнити кілька населених пунктів, зокрема першими бійцями які зайшли в село Амбарне, що неподалік українсько-російського кордону, були етнічні угорці з позивними Лоці, Агроном, Барс. Саме угорці були першими солдатами збройних сил України які звільнили і зачистили від ворога цей населений пункт. Слава Україні! —————————————————- A magyarok felszabadítottak egy ukrán falut az oroszok alól. Szeptember második felében, az orosz-ukrán háború idején a 68. kárpátaljai külön zászlóalj harcosai részt vettek a híres harkovi hadműveletben, amelynek során három luxemburgni terület szabadult fel az orosz megszállók alól. A harcosoknak abban a megtiszteltetésben volt részük, hogy több települést felszabadíthattak, különös tekintettel arra, hogy az ukrán-orosz határ közelében fekvő Ambarne faluba elsőként behatoló magyar nemzetiségűek voltak Laci, Áron, Bars hívójelekkel. A magyarok voltak az ukrán fegyveres erők első katonái, akik felszabadították és megtisztították ezt a települést az ellenségtől. Dicsőség Ukrajnának! ______________________________ серед бійців 68-го батальйону - кілька гравців угорської команди з американського футболу Nyíregyháza Tigers з міста Ніредьгаза, член-кореспондент Угорської закордонної академії наук Посольство Угорщини, Київ / Magyarország Nagykövetsége, Kijev Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of UkraineМіністерство оборони УкраїниМіністерство закордонних справ України / MFA of Ukraine

Posted by Федір Шандор on Saturday, October 22, 2022

A 444 felhívja rá a figyelmet, hogy Fedir Sándor ismert figura Kárpátalján, az Ungvári Nemzeti Egyetem oktatója, professzor, turisztikai szakértő.

Eközben Orbán lövéseket hallucinál brüsszeli magaslesekről.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

A kávékapszula környezettudatos szemmel

  • Fizetett tartalom

A kávékapszula rendkívüli népszerűsége világszerte kétségtelen, ám a kényelmes és gyors kávézás mögött rejlő környezeti, gazdasági és társadalmi kérdések kevésbé kerülnek reflektorfénybe. Az alábbi írásunkban ezeket a fontos aspektusokat vizsgáljuk meg, hogy egy átfogó képet kapjunk a modern kávéfogyasztás egyik legmeghatározóbb trendjéről.

6 téma, ami ma már egyre kevésbé számít tabunak

  • Fizetett tartalom

A társadalom folyamatosan változik: átalakul, hogy milyen eszközöket használunk, hogy milyen elfoglaltságaink vannak a mindennapokban, hogy milyen tempóban éljük az életünket – és persze az is, hogy milyen témákat beszélünk meg nyíltan. Kétségtelen, hogy embere – és persze kultúrája – válogatja, mi számít tabunak és mi nem, de általánosságban azt láthatjuk, hogy a világ soha nem volt annyira nyitott és szabadelvű, mint ma.

Így válasszunk széket ülőmunkához

  • Fizetett tartalom

Az ülőmunka ugyan kényelmesnek tűnhet, viszont óriási terhet róhat az ízületeinkre és izmainkra is. Éppen ezért ajánlott egy valóban komfortos szék mellett dönteni, hogy még az igazán hosszú munkaórák után se fájjon a gerincünk vagy a derekunk. Hogyan érdemes széket választani az igényeinkhez mérten? Mutatjuk a pontos válaszokat!