Kárpátaljai magyar katonák is részt vesznek a harkivi régió felszabadításában

  • narancs.hu
  • 2022. október 23.

Külpol

Miközben a magyar miniszterelnök Brüsszel ellen harcol október 23-án, ukrajnai magyar katonák az oroszokkal háborúznak.

Október 23-án lyukas magyar zászlóval adta hírül Fedir Sándor, hogy felszabadítottak több falut és települést Harkiv közelében. „A harcosoknak abban a megtiszteltetésben volt részük, hogy több települést felszabadíthattak, különös tekintettel arra, hogy az ukrán-orosz határ közelében fekvő Ambarne faluba elsőként behatoló magyar nemzetiségűek voltak Laci, Áron, Bars hívójelekkel. A magyarok voltak az ukrán fegyveres erők első katonái, akik felszabadították és megtisztították ezt a települést az ellenségtől. Dicsőség Ukrajnának!”

23.10.1956: A magyarok felszabadítottak egy ukrán falut az oroszok alól 23.10.1956: Угорці звільнили від росіян українське село У другій половині вересня, під час російсько-українською війни, бійці 68-го окремого батальйону із Закарпаття, взяли участь у знаменитій Харківській військовій операції, під час якої звільнено від російських окупантів територію як трьох Люксембургів. Бійцям випала честь звільнити кілька населених пунктів, зокрема першими бійцями які зайшли в село Амбарне, що неподалік українсько-російського кордону, були етнічні угорці з позивними Лоці, Агроном, Барс. Саме угорці були першими солдатами збройних сил України які звільнили і зачистили від ворога цей населений пункт. Слава Україні! —————————————————- A magyarok felszabadítottak egy ukrán falut az oroszok alól. Szeptember második felében, az orosz-ukrán háború idején a 68. kárpátaljai külön zászlóalj harcosai részt vettek a híres harkovi hadműveletben, amelynek során három luxemburgni terület szabadult fel az orosz megszállók alól. A harcosoknak abban a megtiszteltetésben volt részük, hogy több települést felszabadíthattak, különös tekintettel arra, hogy az ukrán-orosz határ közelében fekvő Ambarne faluba elsőként behatoló magyar nemzetiségűek voltak Laci, Áron, Bars hívójelekkel. A magyarok voltak az ukrán fegyveres erők első katonái, akik felszabadították és megtisztították ezt a települést az ellenségtől. Dicsőség Ukrajnának! ______________________________ серед бійців 68-го батальйону - кілька гравців угорської команди з американського футболу Nyíregyháza Tigers з міста Ніредьгаза, член-кореспондент Угорської закордонної академії наук Посольство Угорщини, Київ / Magyarország Nagykövetsége, Kijev Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of UkraineМіністерство оборони УкраїниМіністерство закордонних справ України / MFA of Ukraine

Posted by Федір Шандор on Saturday, October 22, 2022

A 444 felhívja rá a figyelmet, hogy Fedir Sándor ismert figura Kárpátalján, az Ungvári Nemzeti Egyetem oktatója, professzor, turisztikai szakértő.

Eközben Orbán lövéseket hallucinál brüsszeli magaslesekről.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk