Két külföldi önkéntes is meghalt Ukrajnában egy orosz támadásban

  • narancs.hu
  • 2023. szeptember 10.

Külpol

Bahmut külvárosa felé tartottak, hogy felmérjék a civilek szükségleteit.

Két külföldi, önkéntes segítő munkás vesztette életét Kelet-Ukrajnában. Orosz lövedékek találták el a furgont, amelyben a Road to Relief ukrán civil szervezet négy önkéntese utazott – írja a 444.hu. A civil szervezet közlése szerint a kanadai Anthony Ihnat meghalt, egy német és egy svéd önkéntes pedig súlyosan megsérült. Emmai Igual spanyol állampolgár haláláról a spanyol külügyminiszter azt nyilatkozta, hogy egyelőre csak szóbeli megerősítés érkezett.

Az önkéntesek Bahmut külvárosa felé tartottak, hogy felmérjék a civilek szükségleteit. A városban és környékén zajlott a háború eddigi legvéresebb és leghosszabb csatája. Bahmut jelenleg orosz ellenőrzés alatt áll, de a külsőbb területeteket sikerült megtartani az ukránoknak.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

An American Hero

  • - ts -

Az idén kicsit megbicsaklott Bruce Spring­steen és az E Street Band nagyszabású világ körüli turnéja; pont a hozzánk legközelebb eső szakasz esett ki, elmaradt másik három mellett a prágai koncert is. 2025 júniusában térnek majd vissza, hogy pótolják a koncerteket.

A big band mint titkos társaság

A neves fiatal zenekarvezetők közül Darcy James Argue-t érte az a megtiszteltetés, hogy a hr-Bigband, vagyis a Frankfurtban működő tartományi rádiós nagyzenekar rezidens zeneszerzője legyen. (Ez az a német együttes, amelynek Tony Lakatos volt az egyik szaxofonos szólistája 1993 és 2020 között.)

Magányos várakozás

A Ladó Galéria korábbi kiállításán a macs­káknak volt kitüntetett szerepük, most pedig – a véletlenek furcsa találkozása miatt – egy speciális, kissé agárszerű kutya a főszereplő. De egyik kiállítás sem a „kis kedvencekről” szól, hanem magáról a művészetről.

Lehet más az olimpia

Azon túl, hogy szép eredmények és megható pillanatok sorjáznak a szemünk előtt, afféle hülyeségmágnesként is jól funkcionál a párizsi olimpia. A megnyitóra, amely amúgy csak egy játékos mókázás volt, gyorsan ráharaptak a kultúrharc önkéntesei Donald Trumptól a Vatikánon át a Megafon véleményzsoldosaiig. De hát, ha nincs humorérzék, akkor nincs és kész, ezen nem nagyon lehet segíteni.