Kína nyitott az USA-val egyeztetni

  • MTI/narancs.hu
  • 2022. november 20.

Külpol

Korábban Joe Biden reményét fejezte ki, hogy nem lesz konfliktus a két ország között.

A kínai védelmi miniszter kész egyeztetni amerikai kollégájával Kambodzsában, a Délkelet-ázsiai Országok Szövetsége (ASEAN) védelmi miniszterei részére szervezett konferencia margóján – jelentette be vasárnap a kínai védelmi tárca.

A minisztérium részéről hangsúlyozták, Peking "nyitott az Egyesült Államokkal folytatandó megbeszélésekre".

Mind a kínai tárcavezető, Vej Feng-ho, mind amerikai kollégája, Lloyd Austin jelezte részvételét a hétfőn kezdődő találkozón.

Mindeközben Kamala Harris, az Egyesült Államok alelnöke Bangkokban tartott sajtótájékoztatóján megerősítette Joe Biden amerikai elnök szavait, miszerint Washington verseng Kínával, de nem akar konfliktust.

Harris az Ázsiai és Csendes-óceáni Gazdasági Együttműködés (APEC) bangkoki csúcstalálkozójának alkalmából csütörtökön egyeztetett Hszi Csin-ping kínai elnökkel. A találkozón a kínai elnök elmondta, hogy stratégiai fontosságúnak és konstruktívnak találta a Joe Biden amerikai elnökkel a hét elején tartott tárgyalását.

Az alelnök ezt követően újságírók előtt megismételte Biden szavait, miszerint a kommunikációs csatornák nyitva tartása mindkét ország legfőbb érdeke.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Szól a jazz

Az ún. közrádió, amelyet egy ideje inkább állami rádiónak esik jól nevezni, új csatornát indított. Óvatos szerszámsuhintgatás ez, egyelőre kísérleti adást sugároznak csupán, és a hamarosan induló „rendes” műsorfolyam is online lesz elérhető, a hagyományos éterbe egyelőre nem küldik a projektet.

Fülsiketítő hallgatás

„Csalódott volt, amikor a parlamentben a képviselők szó nélkül mentek el ön mellett?” – kérdezte az RTL riportere múlt heti interjújában Karsai Dánieltől. A gyógyíthatatlan ALS-betegséggel küzdő alkotmányjogász azokban a napokban tért haza a kórházból, ahová tüdőgyulladással szállították, épp a születésnapján.

A szabadságharc ára

Semmi meglepő nincs abban, hogy az első háromhavi hiánnyal lényegében megvan az egész éves terv – a központi költségvetés éves hiánycéljának 86,6 százaléka, a teljes alrendszer 92,3 százaléka teljesült márciusban.