Kórházba vitték Szergej Lavrovot, miután megérkezett a G20-csúcsra

  • narancs.hu
  • 2022. november 14.

Külpol

Úgy tudni, szívproblémákkal került kórházba. Az oroszok cáfolják a hírt.

Kórházba kellett szállítani Szergej Lavrov orosz külügyminisztert, miután megérkezett Balira a G20-csúcstalálkozóra – közölték az indonéz hatóságok az AP híre szerint. Lavrovot a tartományi főváros, Denpasar Sanglah nevű kórházában kezelik.

Hivatalosan nem közöltek semmit arról, hogy miért került kórházba, az AP hírügynökség forrásai ugyanakkor szívproblémákat emlegetnek. 

Az orosz nagykövetség munkatársai egyelőre nem szólaltak meg az ügyben, Lavrov szóvivője ugyanakkor azt közölte: "kamu a legfelsőbb szinten".

Időközben a TASZSZ is kiadott a Telegram csatornáján egy cáfolatot, miszerint Lavrov a hoteljében készül a másnapi konferenciára. Ehhez egy képet is kiadtak a mosolygó külügyminiszterről egy medencével a háttérben. Azt nem tudni, a kép mikor készült.

Kommerszant értesülései szerint Bali kormányzója azt jelentette be, hogy Lavrov egészségi állapota jó, de azért a kórházban megvizsgálják.

Oroszországot Lavrov képviseli a csúcson. Korábban úgy volt, hogy Vlagyimir Putyin online vesz részt rajta, múlt héten viszont szóvivője közölte, ilyen formában sem jelenik meg.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk