Korrupciógyanú miatt indított eljárást a szlovák ügyészség Gyimesi György ellen

  • narancs.hu
  • 2024. március 19.

Külpol

A választáson nagyot bukott Magyar Szövetség alelnöke közbeszerzés befolyásolása miatt bukhat.

Közbeszerzés befolyásolása miatt indított eljárást a Nemzeti Bűnüldöző Ügynökség (NAKA), írja a Napunk az Aktuality.sk alapján. Az eljárás még egy olyan ügy miatt indult, ami akkor történhetett, amikor Gyimesi még Kassa megyének dolgozott. Az őt megkereső újságírónak Gyimesi azt mondta, nem tudja, milyen ügyről van szó. „Én a megyén két hónapot dolgoztam, rendes alkalmazott voltam és nem is döntöttem különösen nagy dolgokról. Azt hiszem, 50 ezer eurós nagyságig” – mondta.

 
 
Forró Krisztián, a felvidéki magyar párt, a Szövetség elnöke (j) az előrehozott szlovákiai parlamenti választások napján az eredményvárón az elsőként közzétett exit poll eredmények után beszél, mellette Gyimesi György képviselőjelölt a párt pozsonyi központjában 2023. szeptember 30-án.
Fotó: MTI/Illyés Tibor
 

 A Plus 7 dní azt írja, amikor Gyimes 2020-ban Gyimesi Xenon nevű cége 200 ezer eurós uniós támogatást kapott, majd mikor képviselő lett, az anyja lett a cég vezetője. Az uniós pénzek menedzselésével foglalkozó cég Kassa Megye Önkormányzatával is kapcsolatba került, ahol a közbeszerzések ellenőrzése lett volna a feladata.

Gyimesi 2020-ban az akkor választást nyert Egyszerű Emberekből a Magyar Szövetségbe, aminek alelnöke lett, hogy arrafelé is terjeszthesse kampányban üzeneteit Soros Györgyről, a szuverenitásról és a migrációról, nagyjából egy húron pendülve Orbán Viktorral és a többek közt épp az alulteljesítő Magyar Szövetség rovására győzött Robert Ficóékkal.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?