Nagy tűz volt az orosz légvédelem kutatóközpontjában

  • narancs.hu
  • 2022. április 22.

Külpol

A tető is beomlott, a tűzben heten meghaltak.

Az orosz állami TASZSZ hírügynökség jelentette be, hogy péntek reggelre sikerült eloltani a tüzet az oroszországi Tverben található Lég- és Űrvédelmi Erők Központi Kutatóintézetében-

A Guardian azt írja: a tűzben heten meghaltak,  és legalább 25-en megsérültek, 10 embert pedig még keresnek. 

A jelentések szerint a 2500 négyzetméteren elterjedő tűz oka ismeretlen. Feltételezések szerint baleset történt, amit rövidzárlat okozott.A tűz miatt az épület tetőszerkezete beomlott. Az oltásban több mint 240 ember és 69 egységnyi műszaki eszköz vett részt, beleértve egy helikoptert is. Egy katasztrófavédelmi forrás szerint viszont a tűzoltókat másfél órával a tűz kitörése után hívták ki.

Orosz hírügynökségek szerint három évvel ezelőtt is volt egy tűz ebben a kutatóintézetben. A tveri helyőrség katonai ügyészsége vizsgálatot indított az incidens ügyében.

A Guardian hozzáteszi, hogy nem megerősített hírek szerint néhány órával később tűzesetet jelentettek az egyik legnagyobb orosz vegyi üzemben is.  A közösségi médiában található képek  szerint egy hatalmas lángok csaptak fel a kinesmai Dmitrijevszkij vegyi üzemben Moszkvától mintegy 400 kilométerre északkeletre.

(MTI, Guardian)

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

Figyelmébe ajánljuk